O restoranu
Jedan od najstarijih osječkih ugostiteljskih objekata, u kojem se služilo još i za II. svjetskog rata. U središtu Donjega grada, gdje su se uz cestu i tramvajsku prugu smjestile stoljetne lipe, otvorena je krčma kojoj nije bilo druge nego da je nazovu Lipov hlad. Kroz godine je često mijenjala vlasnike, u jednom trenutku i ime, a lipa je tu i danas. Prava, živa na terasi i umjetna u unutrašnjosti ove grill-pizzerije. No, iz tih korijena i dalje niče dobra hrana, za što se brine kuhar Ivan Đukić. Danas je ponuda malo izmijenjena. Kako se nekada guštalo u čobancu, fišu, tripicama… danas se nudi širok spektar roštilja i pizza. Naravno, ima i drugih jela – odrezaka, rolica, razne hrane na bazi svinjetine, puretine, piletine, riječne i morske ribe… Za svakoga ponešto, kaže vlasnik.
Usluge
- Chef: Ivan Đukić
- Glavno jelo: 35 kn
- Ponuda vina: Kućno vino 70 kn, butelje 100 kn, 5 etiketa vina
- Radno vrijeme: ponedjeljak-subota 09-23h, nedjelja 11-23h
- Vegetarijanska hrana: u ponudi
-
Kod nas kušajte
ražnjći lipov hlad, piletina d.g.o, odrezak capresse, slavonska pizza, panirana piletina lipov hlad, punjeni lungić, pureći medaljoni u umaku od suhih šljiva
Pogodnosti
- WiFi dostupan
- Parking postoji
- Ulaz ljubimcima dozvoljen Na terasi
- Plaćanje karticama dostupno
- Rezervacija potrebna
Komentari / 0 komentara