Put oko svijeta kroz kuhinju
Kulinarske radionice u Centru za kulturu prehrane
Okusi svijet iz prve ruke! Kulinarske radionice sa stručnjacima nacionalne kuhinje!
Volite putovati? Uživate dobro jesti? Guštate isprobavati domaće specijalitete na putovanjima?
Mi obožavamo! Osim toga, volimo i sami naučiti kako pripremiti egzotiččne specijalitete doma, kako ponoviti užitak, podijelili ga s prijateljima, prenijeli okus druge zemlje i putovanja na naš stol…
Upravo da bi približili različite kulture prehrane i nacionalne gastronomske tradicije organiziramo Put oko svijeta kroz kuhinju – kulinarske radionice sa stručnjacima nacionalnih kuhinja. Vodič će nam biti stručnjak – kuhar autohtone kuhinje ili poznavatelj kuhinje po rođenju – svojoj nacionalnosti.
Naši vodiči dolaze iz poznatih zagrebačkih restorana nacionalnih kuhinja ili trgovina nacionalne hrane – jer želimo autohtono, tradicionalno i da iz prve ruke vidite, okusite i naučite kuhati nacionalne specijalitete:)
Vodiči će nam pokazati kako se, uistinu, priprema talijanski rižoto, indijski curry, makedonska turli tava i japanski sushi i druge gastro – delicije van lijepe naše (kuhinje!). Naučiti će nas sve tajne pripreme te kako u Hrvatskoj pripremiti neko egzorično jelo. Pssst – pripremite pitanja koja ste oduvijek htjeli pitati, a niste imali koga! Mi jesmo 🙂
Putovati ćemo redovno, svaki utorak u drugu zemlju upoznavajući kulturu prehrane i kuhanja kroz gastro priču i pripremu tradicionalnog jela. U rujnu putujemo kroz Japan, Makedoniju i Španjolsku, a u listopadu nastavljamo u Kinu, Gruziju i Indiju. A dalje… tko zna 😉
Putujemo utorkom, 18-20h. Na prvo se putovanje otiskujemo 15.09.2015.
Nakon svakog putovanja polaznici dobivaju dar: diplomu, recepte i 15% popusta u restoranu/trgovini!
Raspored putovanja u nastavku, kuhari i jelovnici – klik na pojedinu radionicu.
Rujan:
15.09.2015. JAPAN (klik za više informacija)
Kuha: Shin Ayukawa, vlasnik trgovine Destinatio Tokyo – trgovaina japanskih namirnica
22.09.2015. MAKEDONIJA
Kuha: Kiro Ristovski, kuhar u Makedonski restoran Sveti Nikola
29.09.2015. ŠPANJOLSKA
Kuha: Marčela Kolman, vlasnica i kuharica Mio Corazon tapas bar