Kozlović Wine & Gourmet Gala večera u Zinfandel’su
21. travnja 2016. u 20 sati
Poznati i cijenjeni istarski vinar Gianfranco Kozlović, jedan od začetnika istarske vinske revolucije i dobitnik brojnih nagrada za izvrsnost, na Gala vinarskoj večeri u Esplanadi predstavit će uzvanicima svoja dobro poznata vrhunska vina u pratnji ukusnih i pomno biranih delicija chefa, Ane Grgić. Ova večer bit će ujedno i posebna prigoda za vinara da premijerno na tržištu predstavi neke od svojih premium etiketa.
Na tradicionalnoj vinarskoj Gala večeri u restoranu Zinfandel’s, u četvrtak 21. travnja, vinska kuća Kozlović predstavit će nove berbe svoje dobro poznate linije svježih vina – Valle, Malvazija i Violetta Rose sve iz 2015. Premijerno, gosti će moći kušati crvenu kupažu merlota, cabernet sauvignona i terana – Santa Luciju Noir, berbu 2012. te Sorbus – desertno vino pravljeno od prosušenih bobica muškata momjanskog, također iz berbe 2012., koje je već prije samog izlaska na tržište dobilo niz priznanja i pohvala. Lista vina uz koju se sljubljuju vrhunski sljedovi chefa, Ane Grgić, obuhvaća i odležanu malvaziju pod nazivom Santa Lucia iz berbe 2013., pa će ova večer biti pravo gurmansko putovanje kroz okuse Istre i selekciju autohtonih i internacionalnih sorti premium etiketa vinarije Kozlović.
Večera započinje u 20 sati dobrodošlicom u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru uz ukusne zalogaje i otvaranje prvih butelja vina Valle iz 2015. godine, dobivenog kupažom dvije sorte malvazije istarske i sauvignon blanca. Večer se nastavlja u otmjenom ambijentu restorana Zinfandel’s gdje će gosti uživati u premijernom kušanju vina vinarije Kozlović i gurmanskim kreacijama chefa, Ane Grgić. Na jelovniku će se tako naći lagano pečene kozice poslužene uz lardo, salatu od klica i kremu od šparoga, potom slijede dimljena prsa prepelice s kremom od plavog krumpira poslužena uz praline od guščje jetre nakon kojih dolazi primamljivi mousse od brie sira uz žele, carpaccio od cikle te prah od maslinovog ulja. Teleći obrazi u gustom umaku od tartufa uz kremu i čips od čičoka savršeno će zaokružiti večeru, a za sam kraj poslužit će se cannolo od marcipana s kremom od tamne čokolade i pjenom od badema koji se savršeno spaja s aromatičnim Sorbusom iz 2012.
„Doista nije bilo teško pronaći inspiraciju za sljedove u ovom jelovniku – svako od ovih vina koje će gosti moći isprobati ima svoju jedinstvenu, raskošnu notu i brzo sam pronašla prave namirnice i idealne okuse koji savršeno nadopunjuju vinsku priču obitelji Kozlović. Vjerujem da će gosti doista uživati u proljetnim kombinacijama, okusima, mirisima i bojama prelijepe Istre.“, izjavila je Ana Grgić, izvršna šefica kuhinje hotela Esplanade.
Cijena večere iznosi 495 kn po osobi, a uključuje domjenak dobrodošlice, gozbu od pet sljedova jela, konzumaciju šest etiketa vina vinarije Kozlović te kavu i čaj nakon večere, uz razgovor s vinarom i chefom. Broj mjesta je ograničen, a rezervacije se primaju na tel: 01 45 666 44 ili e-mail: zinfandels@esplanade.hr.
Jelovnik za Gala vinarsku večer:
http://www.esplanade.hr/press/download/menus/Esplanade-Zagreb-Hotel-kozlovic-vecera-menu.pdf
Više o restoranu Zinfandel’s
Jedinstveno ozračje restorana Zinfandel’s te kuhinja koja kombinira vrhunske domaće namirnice i okuse iz cijelog svijeta jamstvo su gastronomskog užitka u samom srcu Zagreba. Nastavljajući Esplanadinu tradiciju vrhunske gastronomije, svojim odabirom i kombinacijom okusa chef, Ana Grgić, unosi svježinu i kreativnost, koji povezuju Zagreb s Mediteranom i kontinentalnom Europom. Ponuda restorana uključuje i listu pomno biranih vina prvog hrvatskog sommeliera, Ivana Šnelera te vrhunske i maštovite slastice vrsnih slastičara.
Više o vinariji Kozlović
Filozofija obitelji Kozlović sadržana je zajedništvu koje se čuva kroz generacije. Radeći na zajedničkom cilju s puno truda i ozbiljnosti te u nastojanju da se pomiču granice i osvajaju novi horizonti u vinskom svijetu, na prvo mjesto stavljaju kvalitetu za koju jamče svojim obiteljskim imenom. Čineći tako iz generacije u generaciju, stvaraju se vina u kojima se njeguje izričaj i karakter autohtonih istarskih sorti, a stalnim unapređivanjem proizvodnih procesa i znanja u vinima objedinjuju prošlost, sadašnjost i budućnost. Uzgajaju autohtone istarske sorte – malvaziju, muškat momjanski, muškat ružu i teran, te internacionalne sorte sauvignon blanc, cabernet sauvignon i merlot. Vina Kozlović višestruko su odlikovana medaljama Decantera i International Wine Challengea, te brojim domaćim nagradama.
Više o MIVA galeriji vina
MIVA galerija vina specijalizirana je trgovina vrhunskih vina, šampanjaca, jakih alkoholnih pića i Riedel čaša za vino. Miva d.o.o. direktno surađuje s velikim brojem hrvatskih vinara te je ekskluzivni distributer Moët & Chandona, Dom Pérignona, Veuve Clicquoa, Ruinarta, Hennessya i mnogih drugih vrhunskih pića.