Gala večera ”Good France” u Zinfandel’su
Ponedjeljak, 21. ožujka 2016.
Drugu godinu zaredom restoran Zinfandel’s u suradnji s Veleposlanstvom Francuske u Zagrebu sudjeluje u globalnom projektu ‘Good France‘ koji na isti dan na pet kontinenata u više od 1000 restorana slavi francusko kulinarsko umijeće, radost dijeljenja i uživanja u vrhunskim namirnicama.
U ponedjeljak, 21. ožujka 2016. u restoranima i veleposlanstvima diljem svijeta ponudit će se više od 1000 večera „Na francuski način” kako bi se odalo priznanje francuskoj kuhinji.
Restoran Zinfandel’s hotela Esplanade i ove se godine odazvao i priključio globalnoj proslavi francuske kuhinje, a na prvi dan proljeća ponudit će Zagrepčanima i gostima hotela pravo kulinarsko putovanje kroz Francusku uz vrhunske šampanjce, vina, francuske šansone i autentične delicije s potpisom chefa, Ane Grgić.
Večera koja objedinjuje najbolje od francuske kuhinje započinje dobrodošlicom uz čašu Moët & Chandon šampanjca, a nastavlja se nježnim mousseom od guščje jetre s briocheom i želeom od naranče, nakon kojeg slijede prženi žablji kraci u pjeni od peršina s pireom od češnjaka. Večera se nastavlja uz finu roladu od zeca s ragoutom od gljiva, karameliziranu mrkvu i umak od meda. Gosti će se potom počastiti selekcijom vrhunskih francuskih sireva u kombinaciji s orasima i domaćom marmeladom od jabuka, a gurmansko putovanje kroz Francusku zaokružit će slasni mousse od đumbira i limete uz sorbet od malina i bosiljka.
Početak večere je u 20 sati, a cijena jelovnika od pet sljedova koja uključuje dobrodošlicu iznosi 520 kn po osobi. Uz svaki slijed ponuđena su i vrhunska francuska vina, šampanjci, liker i konjak po posebnim cijenama.
‘Osobita je čast i zadovoljstvo da se restoran Zinfandel’s drugu godinu zaredom našao u društvu više od 1000 svjetskih restorana koji na istu večer slave francusku gastronomiju. Obožavam francusku kuhinju, ona je tako profinjena i uvijek nadahnjuje. Vjerujem da će gosti uživati.’, istaknula je Ana Grgić, chef kuhinje hotela Esplanade.
Rezervacija stola u Zinfandel’su:
- +385 (0)1 4566 644 , E. zinfandels@esplanade.hr, www.zinfandels.hr
Više o Good France: http://www.esplanade.hr/hr/hotel-blog/442/good-france
MENU:
http://www.esplanade.hr/press/download/menus/Esplanade-Zagreb-Hotel-Good-France-Menu.pdf
O PROJEKTU
Koncept Goût de/Good France večere dobro je prihvaćen o čemu govori i veliki porast broja restorana koji sudjeluju u odnosu na prošlu godinu. Projekt je inspiriran Augusteom Escoffierom koji je 1912. po prvi put organizirao „les Dîners d’Épicure”. Goût de/Good France je preuzeo tu divnu ideju kako bi povezao restorane diljem svijeta. Inicijativa je krenula od svjetski poznatog francuskog Chefa Alana Ducassea i Ministarstva vanjskih poslova i internacionalnog razvoja Francuske.
Nakon velikog uspjeha prvog izdanja bivši premjer i ministar vanjskih poslova Francuske Laurent Fabius želio je ovjekovječiti ovo događanje i tom je prigodom izjavio: „Svake godine na prvi dan proljeća 21. ožujka diljem svijeta slavit će se francuska gastronomija i njezine vrijednosti.“ Francuska diplomatska mreža također sudjeluje: ove godine 150 veleposlanika diljem svijeta organizirat će večeru na tu temu. Dok trećina turista iz cijelog svijeta navodi gastronomiju i enologiju kao glavne motive njihova posjeta Francuskoj, događanje Goût de France slavi umijeće življenja «à la française» i domaće proizvode valorizirajući Francusku kao turističku destinaciju.
O Zinfandel’s restoranu
Jedinstveno ozračje restorana Zinfandel’s te kuhinja koja kombinira vrhunske domaće namirnice i okuse iz cijelog svijeta jamstvo su gastronomskog užitka u samom srcu Zagreba. Za izvrsnu kuhinju u restoranu Zinfandel’s zadužena je glavna šefica kuhinje hotela Esplanade, Ana Grgić, čije bogato dugogodišnje iskustvo i školovanje kod vrhunskih svjetski poznatih chefova garantiraju nezaboravan gurmanski doživljaj. Višestruko nagrađivani talentirani kulinarski tim šefice kuhinje, Ane Grgić, koji nudi svježe i dosjetljive interpretacije hrvatske tradicionalne kuhinje, uključuje i prvog hrvatskog sommeliera, Ivana Šnelera te vrsne slastičare. Inovativna kuhinja u ugodnom okruženju uključuje pogled na legendarnu Oleander terasu te mogućnost objedovanja na otvorenome. Nastavljajući Esplanadinu tradiciju vrhunske gastronomije, svojim odabirom i kombinacijom okusa ova simpatična šefica unosi svježinu i kreativnost, koji povezuju Zagreb s Mediteranom i kontinentalnom Europom.
Kontakt hotela Esplanade:
Sanda Sokol, PR & marketing menadžer
T. +385 1 45 66 036, M. +385 91 47 666 47
E. Sanda.Sokol@esplanade.hr
www.esplanade.hr
Francuski institut u Zagrebu, kontakt:
Romana Čumbelić Omrčen
T + 385 (0) 1 48 93 621
- romana.omrcen@institutfrancais.hr
Hebrangova 2, 10 000 Zagreb
www.institutfrancais.hr