Beaujolais party u zagrebačkom restoranu Peta četvrtina
20.11.2014. u 18 sati uživajte u vrhunskom vinu i hrani
Svake godine je treći četvrtak u studenom rezerviran za premijerno kušanje beaujolaisa. Riječ je o tradiciji koja je prisutna u Francuskoj već desetljećima, a ove godine, točnije 20. studenog, u restoranu Peta četvrtina svi zaljubljenici u ovu mlado vino voćnog okusa imat će priliku sljubiti Beaujolais Villages, Joseph Drouhin 2014 s okusima jeseni koje potpisuje chef restorana Filip Horvat.
Beaujolais Villages, Joseph Drouhin dolazi iz francuske pokrajine Beaujolais koja je sastavni dio jedne od najpoznatijih francuskih vinskih regija – Burgundije. Čak 22.000 hektara gamay grožđa zasađeno je upravo na području Beaujolaisa u okolici 38 mjestašca. Vino je svježeg voćnog okusa, njegov miris je profinjen i intenzivan, s notama ljubičice, božura i crvenog voćnog sirupa, dok mu boja podsjeća na svježe maline.
Tim Pete četvrtine je dizajnirao jela koja najbolje nadopunjuju okus i miris Beaujolisa Villages, Joseph Drouhin 2014.
Menu:
- Krvavica od svinjetine na mousseu od jabuke, cialda od mandarine
- Patka – pečena pačja prsa, confit pačjih bataka, krema od raštike, pšenični mlinci, jus
- Tart od badema – krema od kave
Cijena menu – a po osobi je 270,00 kn, a uključuje 3 slijeda jela i pola boce Beaujolais Villages, Joseph Drouhin 2014.